Dnia 7. grudnia br. młodzi kucharze z klasy drugiej i trzeciej kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w Zespole Szkół w Wojewodzinie wzięli udział w kursie pn. ryby, owoce morza w ramach projektu "Zawodowiec - dobry fachowiec". Pod czujnym okiem szefowej kuchni Pani Ewy Bałdyś uczniowie przygotowali dania z m.in. muli, krewetek i ośmiornicy.
Wirtuoz kuchni zero waste, finalistka konkursów, autorka ciekawych i zaskakujących receptur kulinarnych, zmobilizowała i zainspirowała uczniów do przygotowania: sałatki z marynowaną ośmiornicą, muli w stylu włoskim, risotto z owocami morza, ramenu z ośmiornicą i krewetkami.
Zapraszamy do zapoznania się z fotorelacją.
czwartek, 2 maja 2024
czwartek, 2 maja 2024
© Copyright 2024, Wszelkie prawa zastrzezone
Komentarze (0)