Ceny cukru

Rodacy cukrzyca to bardzo podstępna choroba. I niesamowicie upierdliwa. Zostawcie w Biedronce ten cukier. Będziecie zdrowsi i cena spadnie. Pomyślcie o tym. Pozdrawiam.

właśnie, Janek ma rację, cukier to biała śmierć. Cukier można zastąpić miodem do ciasta, herbaty, czy farszu z twarogu do naleśników. Ale ostatnio tez mówili o deficytach innych produktów: cukru pudru i octu - a papier toaletowy już nie???

Uważam, że nie ma deficytów, jedni zaczęli robić przetwory inni od razu wpadli w panikę i spirala się nakręca. A sprzedawcy mają żniwa.
Sami sobie szkodzimy, panika to zguba.

...to prawda, cukier to biała śmierć i tyle ludzi choruje na cukrzyce a jak wielu jeszcze o tym nie wie ????...ludzie, cukru nie zabraknie!!!..a nawet jak cena skoczy 1 - 2 zł czy nawet 3 zł, .. to ileż go potrzeba na codzień w gospodarstwie domowym???...nie róbcie zapasów, nie siejcie paniki, bo za chwilę może być jakiś następny towar!!!.....cukrownie w rękach Niemców, markety niemieckie czy to coś wam nie mówi!!!!....jak we wszystkim więcej rozumu, a mniej ....cukru !!!....

To prawda cukrzyca to bardzo podstepna i upierdliwa choroba bo mozna wyjsc po zakupy do sklepui juz nie wrucic umrzec na zawał bo cukrzyca powoduje zawał i ja słodziłam 2łyżeczki małe a teraz 1 łyżeczke i dobrze juz ,nawet lepiej sie czuje i niw kupujcie cukru a mód jest bardzo zdrowy.

Wspaniale. Wprowadźmy jeszcze bezmięsne poniedziałki i Gomułka jak się patrzy.
Mamy czystą komunę i centralne sterowanie gospodarką.

Izabela, w miodzie ktorego uzywasz nie ma cukru ??

Ogarnijcie się ludzie z tym cukrem, przez was bo wykupiliście wszystko nie mogę nawet sobie do kawy 1kg kupić. Niech kosztuje i 10zl/kg przynajmniej by był na pułkach sklepowych. Żeby ten cukier wyszedł wam bokiem!

Popyt na papier spadł właśnie przez cukier. Zatwardzenie ;)

Janek tym postem nie zwalisz ceny dykty w dól.

Herbata i kawa bez cukru to jest to! Trzeba trochę czasu, aby przyzwyczaić się, ale kiedy już odkryjesz prawdziwy aromat takiej gorzkiej kawy czy herbaty- cukierniczkę postawisz na stół tylko dla gości. Czym chata bogata, niech się trują.
W Polsce używa się stanowczo za dużo cukru, ale nie robi się NIC, aby uświadomić społeczeństwu jego szkodliwość.

Cd.
Cukier? To śmierć. Podobnie jak zwierzęta, które jemy bezrefleksyjnie.
Kiedy wchodzę na amerykańską stronę małej miejscowości w stanie Ct, w której spędziłam wiele lat i widzę kto i w jakim wieku puka do Piotrowych bram, a potem to samo w Grajewie?Różnica bije po oczach: 50, 60, 70 lat i do piachu! Proszę Państwa, to nie jest wiek na umieranie!!! Patrzcie co jecie, co macie na talerzu i w kubku.
Chodzi też o jakość tego życia. Nie wstydźcie się fizycznej, ciężkiej pracy. ?Siła to zdrowie?- mówiła moja 104-letnia prababka kopiąc motyką ziemniaki.

Nastepna propaganda, ze ceny cukru zwiazane sa z cukrzyca. Czyj to wymysl starego starca z kotem. To tylko sprawa organizmu. Znam osoby ktore na szklanke herbaty czy kawy sypaly szczypte cukru i mialy cukrzyce, a osoby ktore sypaly trzy lyzki od zupy nie mialy, to gdzie jest ta prawda ????.

Ja myślę że za 3 miesiące bedzie bum na masło :)

Nie mówcie nikomu ale musztardy ma nie być.... kupiłem już 3 palety.

Panie Baran. Proszę się trochę wyedukować na temat cukrzycy. Łaknienie słodyczy to już może być objawem cukrzycy. Poza tym chcę zaapelować, że zapasy to tylko podnoszenie cen. Handlowcy tylko na to czekają. Pozdrawiam.

Do Ala...cukier w miodzie pochodzi z nektaru i spadzi, a nie z cukru z biedronki.
MTalaga: popieram, błędy żywieniowe u ludzi to za dużo mięsa, cukru, soli, alkoholu. Więcej warzyw.

Podobno tusk zaczął słodzik herbatę i kawę aby Polakom było mniej!

Cukier leży w biedrze po 3,99 Już chyba się nażerli !

Izabela, powiedz , gdzie mozna kuic taki miod, gdzie nie dosypuja sie cukru i w jakiej jest on cenie?

Do ala: lepiej wydać więcej na miód niż żywić się tanimi zamiennikami. A jeśli kogoś nie stać na miód to bez cukru też da się żyć, nawet ciasto bez cukru można upiec. Są inne pilniejsze od cukru artykuły pierwszej potrzeby. Dajmy spokój z tą dyskusją, do tej pory półki sklepowe pewnie już zapełnili cukrem.

Izabela, nie odpowiedzialas rzeczowo na moje pytanie, gdzie mozna kupic miod bez cukru? Ja pochodze ze wsi ,a moi kuzyni mieli przez wiele lat pasieke i produkowali miod z dodatkiemm cukru !

do ala@: to znaczy, że pani kuzyni fałszowali miód.

Izabela dalej bredzisz i ne napisalas nic co by potwiedzalo twoja racje ,ze istnieje "prawdziwy" miod bez dodatku cukru i gdzie mozna go kupic ?
Czyzbys nie wiedziala o tym ,ze cukier w miadzie splenia role konserwujaca?Produkty zywnowsciowe ogolno dsotepne na rynkach handowych bez dodatkow i konserwantow, owszem istnieja, ale tylko w twojej bujnej wyobrazni !

Dlaczego nie ma cukru i jest drogi. Bo Buraki nami rzadza.

Do " musztardojad" hahahaha dobre.
Jak napędzisz koniunkturę dla producentów musztardy. To nie zapomnij, że to dzięki Tobie i Weż Swój słusznie zapracowany procent od ich zysku.
Pozdrawiam.

Informacja dla komentujących
Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treści publikowane w komentarzach. Zastrzegamy mozliwość opóźnienia publikacji komentarza lub jego całkowitego usunięcia.